Een overheerlijke en gezonde maaltijd voor jouw lunch of diner dit weekend!
Gevulde paprika’s met rundergehakt en zilvervliesrijst uit de oven.

Ingrediënten:
– 3 gele paprika’s
– 3 rode paprika’s
– 500 gram mager rundergehakt
– 300 gram zilvervliesrijst
– 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden per 2 gevulde paprika’s:
– Kcal: 540
– Koolhydraten: 34gram
– Eiwitten: 36gram
– Vetten: 28gram

Paprika’s voorbereiden, dekseltje eraf snijden, ontpitten. Beetje zout erover strooien. Hoe kleiner de paprika’s hoe beter.
Bak in olijfolie een ui en paar teentjes knoflook glazig. Zout, peper, oregano en paprikapoeder erbij en meebakken. Blikje tomatenpuree erdoor roeren met een groot glas water. Even laten pruttelen. Gehakt erdoor mengen. Als het gehakt gaar is de rijst erdoor mengen.
Als de rijst gaar is, paprika’s vullen, dekseltje erop. Oven voorverwarmen op 200 gr. Beetje water in de ovenschaal en 45 minuten in de oven laten staan!

Eet smakelijk!

11427237_649042435227267_7100981890075984031_n-2

 
WhatsApp chat